Walk of Peace in Enkhuizen

Walk of Peace 2024 met het jaarthema van Pax ‘Samen voor Vrede Nu’……

Wat zegt dit jou, wat zegt dit u?
Juist daarom deze wandeling om met een ander in gesprek te gaan.
Iedereen mag meelopen met welke gedachten dan ook.
In een wereld vol tegenstellingen kan het verbindend werken door
naar elkaar te luisteren, je blik te verruimen en afwegingen te maken voor jezelf.
Er is geen pasklaar antwoord, maar om samen te praten, geef je het begrip VREDE, tijdens de landelijke Vredesweek, betekenis in deze tijd.

Kom en doe mee aan de zesde Walk of Peace in Enkhuizen op zondag 22 september van
13.30 a 14.00 uur tot 17.00 uur

Vanuit het Hertenkamp in het Wilhelmina Plantsoen starten we om 14.00 uur met de wandeling.
Inloop vanaf 13.30 uur.
We lopen via de muur naar het Landje van Top. Daar zal Toneelgroep Drommedaris TGD om 14.15 uur een korte voorstelling geven en daar zeker ook kinderen bij betrekken. Vervolgens lopen we via de Dijk en het Venedie naar de Zuiderkerk. Daar zal om 15.00 uur naast een toespraak van de burgemeester muziek ten gehore worden gebracht door MMaatjes (MuziekMaatjes) met zang onder begeleiding van gitaar, basgitaar en instrumenten als konga’s, ocean drum, fluiten en chimes om een sfeervol geheel neer te zetten. Voor de kinderen is er een verrassende creatieve activiteit.
De wandeling gaat via de Noorder Havendijk terug naar het Hertenkamp, waar voor iedereen om 16.00 uur drinken en wat lekkers klaar staat. We willen de middag heel speciaal afsluiten, dus het is belangrijk dat iedereen tot 17.00 uur aanwezig is.
Toneel Groep Drommedaris TGD zal een korte workshop verzorgen voor de kinderen!

Nieuw dit jaar: mensen, die fysiek niet in staat zijn mee te lopen, maar toch in contact willen komen met een ander om over het thema te praten en/of te werken, kunnen vanaf 14.00 uur in het Hertenkamp blijven. Onder begeleiding worden kaarten gemaakt. Denk aan een gedicht,
een collage o.i.d. Materialen zijn aanwezig. Schroom niet om mee te doen!

Wie het leuk vindt om iets te bakken om uit te delen, graag natuurlijk. Wil je dit dan tussen 13.30 en 13.50 uur naar het Hertenkamp brengen?

De werkgroep Walk of Peace hoopt vele mensen, jong en oud met welke culturele achtergrond dan ook te mogen verwelkomen op zondag 22 september a.s. en nodigt iedereen van harte uit om vanaf het begin tot het eind erbij te zijn.
Heel leuk als kinderen thuis een tekening, symbool of spreuk maken over Vrede en deze op een stuk karton plakken en vastzetten op een stokje. Als iedereen dat in eigen moedertaal doet, maken we er met elkaar een mooie vredeswandeling van.

Tot slot: nodig buren/buurtkinderen uit om mee te doen, ook mensen die u/je niet goed kent!

Namens de werkgroep Walk of Peace,
Louise Kooiman,
voorzitter Raad van Kerken

Dieneke van Tongeren-Schuijt,
voorzitter Stichting ‘4 en 5 mei anti-discriminatie comité Enkhuizen’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *