Gedenken wie je lief is

Elk jaar rond begin november (Allerzielen) gedenken we in de kerk mensen die zijn overleden. Het is goed om dat samen te doen. Want veel mensen lopen rond met een verdriet in hun hart om het sterven van een dierbare. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het vaak lastiger om er nog over te praten. Een rouwproces kan eenzaam zijn. Wie begrijpt wat je voelt en doormaakt?

We geloven dat er Eén is die ons hart peilt en ons kent en begrijpt (met woorden uit psalm 139). Aan God kunnen we toevertrouwen wat er allemaal in ons omgaat. En als we dat samen doen, zoals bij de viering van Allerzielen, dan kan dat ook onze eenzaamheid een klein beetje doorbreken.

Dit jaar vieren we Allerzielen op zondag 29 oktober 2023. Tijdens de dienst worden de namen van onze dierbaren genoemd en steken we kaarsjes voor hen aan. Ieder die dat wil kan daar aan meedoen. U en jij bent van harte welkom. De dienst wordt geleid door onze bisschop, mgr. Dirk jan Schoon en begint om tien uur. Na afloop is ieder hartelijk welkom bij de koffie en thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *